Tuesday, 11 October 2016

Menghitung waktu, detik demi detik....

Assalamualaikum kengkawan semua?

apa khabar kalian semua, harap semua dalam keadaan yang sehat sejahtera.....sekali lama tak menaip mcm janggal dah rasa mcm tulis surat cinta pulak...hihihi... Kamu, kamu, kamu semua tgh buat apa skang nie? ada yang tgh lunch dan ada yang dah siap lunch menanti Zohor ye? akak pun dah lunch dan menanti Zohor nie ha....pastu semangat skit sbb dah ada new laptop en.Somi belikan smlm....apa lagi test power lah kan? mana lagi tempat nak test power....moh kte update blog yang famous nie...kehkehkeh...

Ha, dah masuk pun waktu Zohor...hihihi... puas betul mata memandang screen laptop baru nie....hihihi up skit pujian tu...nanti en.somi belikan accessory pulak kan? mana tahu dia murah hati nk belikan. 1st time nie akak jadi pengguna HP...hai support HP, saya pengguna baru...hihihi sebelum2 nie mcm2 jenis dah akak guna...kali nie sbb akak buat keje dari umah so kte beli yang support sehingga ke depan pintu rumah...baru berbaloi2 kan...hihihi

Oh ye, tajuk kelain....isi kandungan pun kelain...korang tahu tak?masa akak form 5 dulu kan....akak tak pernah kot dapat A dlm subjek BM...huhuhu kesian kan? akak cuma mampu dapat mencapai gred B dan C....kesian kan?siap kene perli dan pantau...org lain kene buat karangan 1 tajuk saje...akak kene sampai 2 3 tajuk...huhuhu sampaikan cikgu dah mark akak sebagai titik itam lah dalam kelas akak...maklumlah duk kelas sains tulen masa tu tapi paling bengap BM...kahkahkah....mujurlah masa SPM akak dapat A1...wahhh nk cite akak gempak lah nie...kehkehkeh..hover kan...padahal bernasib baik je kot time tu...jadik kalo korang baca blog akak nie....ayat tunggang langgang...hahahah sedia maklumlah ye mcm mana kesah silam yang telah akak ceritakan tadi...hahaha

Ok skang nk cerita perihal tajuk diatas setelah 3 peranggan kelaut...hahaha....korangkan sedia maklum akak nie pregnant kan...hihihi sapa yang dah baca blog akak sebelum2 nie ada akak mention kan? now dah nak dekat sgt ngn due date akak nie...due date akak 14 October 2016....aduhai cuak pulak bila baby nie sonok duk dalam perot ibu dia...hihihihi lagi 3 hari je dik... kawan rapat akak si Ermawati dah selamat melahirkan baby girl sejak 3 minggu lepas lagi, dan kawan en.somi yang due date nye sama ngn akak pun dah selamat melahirkan smlm...akak? hihihihi memang menghitung waktu abis nie...kawan2 akak semua ckp relex lah...enjoy the moment baby dalam perut...nanti bila entah pulak nk merasa lagi moment nie...betul tu...tapi jauh di sudut hati akak, akak risau pulak...ahaks...

Itu pun nak cerita kan? kawan2 pernah tak rasa mcm nie? due date nk dekat dah tapi baby masih enak didlm nie? anak akak dedua tu semua nye cepat... 37 minggu dan 39 minggu...yang nie nk cecah 40 minggu dah nie...hihihi...oklah tu saje akak nk cite berkenaan menghitung waktu akak nie...hihihihi

Kasi up skit lukisan Alya, mcm robot lah dik, tak ada curve langsung lukisan kamu...kahkahkah

Nie lah gambo terbaru mak buyong...lalalala...

Wednesday, 10 August 2016

Minggu ke 31, set bersalin apa yang bagus?

Assalamualaikum sahabat semua....
Akak lama menyepi entah kemana...kehkehkeh....tidak lah, masih disini cumanye busy skit anak pekse kan...bebudak baru darjah 1 kan...apa dia kesah peperiksaan, jika tak dipaksa belajar atau duduk 1 meja teman dia study memang bertuahlah dia nak study.... main siang malam pun boleh tu...dengan tetibe dia buat perangai baru, misalannye hari nie ada subject sains, kemudian cikgu bagilah task kene buat dlm kelas, dia tak buat...dia bawak balik umah...mentang2 cikgu ada ckp kat dia...kalo x siap, sila siapkan dirumah masing2...dia ambik kesempatan betui....menimbun2 jugak kerja dia bawak balik....dah 1 kerja nk kene tune balik habit tu...sabo jelah anak nie..skang nie barulah dia back to normal dimana, akan siapkan segala kerja disekolah seboleh2nya...naya lah kan kalo semua subject hari nie nk bawak balik kerja rumah...memang naya.hihihihi eh melalut kelaut dalam pulak dah...kehkehkeh...tujuan lain kelain pulak perginye...kahkahkah

Nie ha nk bertanya perihal kawan2 yang pernah berpantang dah sedang berpantang juga akan berpantang nanti, set apa yang uolls pakai ek? untuk berpantang tu...akak x buat servey pepe pun....g kedai jamu main terjah tanya salesgirl tu...jika dia menipu, tertipu lah akak...kehkehkeh...ce awak..awak awak share skit apa set yang korang gunakan? mcm mana tindakbalas dia pada tubuh anda dan pada baby? mesra alam tak?maksud akak, mesra ibu dan baby tak?

Masa akak bersalinkan Alisha akak guna set mustika ke?arghhhhh dah lupa...semua akak balun...hihihihi...lepas Alisha time Alya pulak, akak guna set mak dara...yang pastinye akak guna lain2 untuk keduan2 time tu...hihihihi dan kali nie...juga akak guna yang lain...ish tak tetap langsung ek...kehkehkeh...


kali nie akak nk try set bersalin Nona Roguy namun tuk bengkuk akak gunakan D'Herbs punye bengkuk...maklumlah bengkuk anak yang lepas2 dah lama berkulat...kehkehkeh..makanye kte beli jelah yang baru....pastu akak tambah minyak urut berangin buat baby jenama Nona Roguy jugak... ditambah pulak akak beli tungku baby herbs dari Anugerah....kahkahkah...ambik kau, bercampur2 jenama nye... pastu last skali akak beli tungku batu...tungku batu nie akak beli sbb yang lepas2 akak pinjam tungku mak mertua akak, tapi En.Somi kata, dah alang2 kat kedai tu ada jual...dia belikan ajelah skali...so rasanye dah lengkap kot.cukuplah kan...hihihihi...sbb apa akak pilih Nona Roguy kali nie? cuba teka? sapa pengguna Nona Roguy mesti tau, sbbbbbbb ainya mudah digunakan, pil saje...pastu tea herba pastu herba mandian...lain2 minyak2 saje...x perlukan serbuk2 bagai kan...senak kerjaan ...kehkehkehke

Sapa ek yang pernah gunakan set Nona Roguy nie? citelah skit pengalaman uolls? hihihihi ok kah? hihihihi

Nak share voucher tak seberapa...sapa yang mahu?

Salam bahagia semua sahabat2...hihihihi
Apa khabar kawan2 semua? moga kalian sehat dan bahagia disamping keluarga masing2 ye...amiin...

Ok direct to the point....Akak sebenarnye nak share voucher yang tak seberapa ngn kalian...ermmm...mana tahu ada yang nak kan? sbb akak ada voucher nie byk sgt...kehkehkeh...so ada rezeki lebih akak panjang2 kan lah...hihihihi
 



Akak ada voucher ticket ke Zoo Negara... 1 voucher nie untuk 1 ticket dewasa...dapat diskaun RM5.00 ... Jadi akak nak kasi voucher nie kepada 3 pasangan suami isteri lah...akak x ada voucher ticket kanak2, maaf ye...kalo ada mesti akak include skali...hihihihi... Voucher nie valid sehingga "31st December 2016" maknanye lama lagi validation dia...boleh lah plan nk bawak anak2 ke Zoo Negara kan...hihihi..

Jadi akak harap ada lah 3 pasangan suami isteri yang mahukan voucher nie...just bagi alamat kalian pada akak...nanti akak poskan voucher nie buat kalian...akak pos biasa je tau...memandangkan lama lagi tamat tempoh nye..hihihihi

Kepada sesiapa yang pengomen terawal nak voucher nie, akak pilih dia lah ye...hihihi..."Jom melawat Zoo Negara"


Monday, 25 July 2016

Alhamdulillah, Jualan semua sudah habis terjual.

 
Dipanjatkan kesyukuran kepada illahi, dan berbanyak2 berterima kasih buat semua yang secara langsung juga tak langsung telah mempromosikan juga menyokong perniagaan kecil-kecilan akak...hihihi iaitu baju kurung kanak-kanak tu. Memang ada yang bertanya ada design baru ke baru-baru nie...akak minta maaf sangat2...Dik kerana kesuntukan masa akak tak sempat nk berpikir tentang nie...maaf sbb mengecewakan regular customer akak ye.hihihihi

Buat yang telah membeli terima kasih, tak sangka pulak boleh abis dijual hihihihi...agak2 masih ada tak yang mahu lagi? hihihihi akak boleh pikirkan for next year punye koleksi pulak... ramai jugak yang nak sedondon ngn anak kan? bahiklah bahiklah, akak akan fikirkan....mana tahu berkat doa kalian akak akan usahakannye lagi...maybe kte tambah2 design pulak ye.

Ada ke permintaan sedodon ngn anak lelaki jugak? boleh jugak akak masukkan dlm list tu nanti. hihihihi Insyaallah sapa yang pernah membeli pasti tak kecewa ngan kain dan jahitan baju mereka kan? amin.amin.amin.... alah akak pun buat suke suke jek bukan niat nk kaya pun...kehkehkeh...akak niat sambil buat tu sambil sedekah...akak pilih yang terbaik buat anak-anak kalian, sbb anak akak pun jenis kulit sensitif memasing...jadi akak takkan sewenangnye pilih kain yang x bermutu..nanti sian anak-anak yang berkulit sensiftif kan? ish apa akak merepek nie....

Oklah para pembaca yang budiman sekelian...hihihi terima kasih tau support akak...walaupun kte hanya kenal dialam maya namun hati budi korang semua memang terbaek sampikan ada yang free2 buat review pasal jualan akak...uhhhh terharu akak tau...hihihi walaupun hakikatnye mengambil masa lebih kurang 2 kali raya untuk abiskan kesemua stok koleksi akak tu namun akak tetap berpuas hati...hihihihi yelah 1st time akak main redah cuba jaya tu...tanpa ada pengalaman pepe pun...hihihi maaf jugak kalo ada terkurang memana ye...boleh personally email akak tau...hihihihi. Lepas nie nak niaga apa lagi ek? ada cadangan pepe tak?

Eh nak selit sikit cerita mengandung akak nie...minggu nie minggu ke 29 kandungan akak....erm barang baby pun sedikit sebanyak dah ada dah...tapi kan...kawan2 boleh bantu akak tak? apa ek barangan tuk akak? rasanye mcm set lepas bersalin...barut...akak x beli lagi...ish...dah lupa lah apa lagi yang patut akak beli? Akak masih blom scan lagi, minggu ke 32 nanti jumpa Doc semula dan scan semula...harapnye kedudukan baby ada lah perubahan yang baik, doakan akak boleh bersalin normal ye kawan2...akak x mau  caesar, ngeri sungguh lah aritu dah kene...huhuhuhu

Hihihi itu jelah cerita selit akak...TQ tau semua...kalo ada cadangan pepe nak suh akak niaga pepe bagitau tau...ahaks..tgh duk pikir2 nie...apa yang nak diniagakan lagi...kehkehkeh

Friday, 22 July 2016

Rezeki ibu mengandung yang x disangka-sangka

Salam kawan2...saje nak share satu cerita yg menggumbirakan akak ari nie...sejak semlm gumbiranye nie...x sangka pulak dh tua2 nie mengandung masih juga mendapat layanan seperti mengandung anak pertama dari kawan2 rapat...x sangka betul....kesahnye bermula begini...ahaks...jom baca jom(budget sgt kan...kehkehkeh...alah meh lah baca...meh lah...hihihi)

Ari rabu lepas akak ada lah comment kat fb kawan akak nie...kawan masa skolah menengah dulu...akak comment tentang gamba mangga dia yg masak ranum tu...x ada niat apa2 pun...skali nye dia dan suami yang sungguh baik hati tu sanggup poskan mangga tu buat akak di selangor nie...mangga tu dari melaka tau....wahhhh x sangka sgt2...

Macam mana nk cite ye perasaan gumbira nie...x sangka masih mendapat perhatian mak buyong nie...kahkahkah... Nak tgk tak buah nye?jangan kata ada yg mengidam jugak tau sbb akak nye dh nk abis dh tu...kahkahkah...(dasar kedekut kan...kahkahkah)





Ha tulah buah nye...lawa jek dia bungkus....tgk buah nye lawa kan....nampak ranum memang ranum pun....manis...wangi...hihihi...sampai jek akak terus bukak dan terus kupas 1 bijik...x dan dan kan...kehkehkeh

Dikesempatan nie akak nk ucapkan terima kasih banyak2 buat kawan akak, bayu dan keluarga yang bermurah hati mensedekahkankan hihihi...buah mangga nie buat akak....sekeluarga akak leh merasa...memang sedap...berbaloi2...semoga kamu dilimpahi rezeki yang melimpah ruah...amiin.

Itu jelah yang nak dikongsikan dgn kawan2 sekelian...ahaks...jumpa lagi nanti k...daaaaa

Click Meeeeeee

Best blog diorg nie...Jom terjah!

Sumber BW saya yang utama ;)